Indhold af kursustest


Øvelserne stå, sid, dæk udføres uden line. Bruges line i disse øvelser medfører dette fradrag i vurderingen.


Lineføring: Der skal med hunden i snor fremvises almindelig gang med højre og venstresving samt omkring vending

Under øvelsen bliver hundeføreren dirigeret af dommeren.

Indkald:

Indkald: Hundeføreren afleverer hunden i halsbånd/sele til dommer eller hjælper. Hundeføreren går til markering, gør front mod dommer/hjælper, der holder hunden. Efter tegn fra dommeren kalder hundeføreren på hunden, som villigt skal komme og sætte sig tæt og lige foran hundeføreren.

Øvelsen er slut efter dommerens ”tak” og når linen er sat på hunden.

Det er herefter tilladt at klappe og rose hunden

Stå

              Efter tegn fra dommeren gør hundeføreren klar på det anviste startsted med hunden på plads, fri ved fod (eller i line). Bedømmelsen starter når hundeføreren står i utvungen stilling, med hænderne ned langs siden. Efter en kort pause går hundeføreren med hunden på plads frem til en anvist markering, hvor der kommanderes ”stå”. Det er tilladt kortvarigt at standse op, når kommando gives, men hunden må ikke berøres. Derefter går hundeføreren frem til en anvist markering og stiller sig med front mod hunden.

Det er tilladt at anvende kommandoen ”plads” ved start. Det er tilladt at anvende kommandoen ”stå” til at få hunden til at blive stående, når hundeføreren forlader markeringen. Hvis hunden indtager/vil indtage en anden stilling eller forlader øvelsen, efter at hundeføreren har nået den sidste markering og har vendt sig, er det tilladt at afgive én kommando. Hvis kommando ikke efterkommes, stoppes øvelsen.

Hunden skal stå kortvarigt (ca. 3 sek.), efter at hundeføreren har gjort holdt. Efter en kort pause går hundeføreren tilbage og stiller sig ved sig ved hundens højre side. Efter endnu en kort pause kommanderes hunden på plads.

Øvelsen er slut efter dommerens ”tak” og når linen er sat på hunden.

Det er herefter tilladt at klappe og rose hunden

Sid

             Efter tegn fra dommeren gør hundeføreren klar på det anviste startsted med hunden på plads, fri ved fod (eller i line). Bedømmelsen starter når hundeføreren står i utvungen stilling, med hænderne ned langs siden. Efter en kort pause går hundeføreren med hunden på plads frem til en anvist markering, hvor der kommanderes ”sid”. Det er tilladt kortvarigt at standse op, når kommando gives, men hunden må ikke berøres. Derefter går hundeføreren frem til en anvist markering og stiller sig med front mod hunden.

Det er tilladt at anvende kommandoen ”plads” ved start.

Hvis hunden indtager/vil indtage en anden stilling eller forlader øvelsen, efter at hundeføreren har nået den sidste markering og har vendt sig, er det tilladt at afgive én kommando. Hvis kommando ikke efterkommes, stoppes øvelsen.

Hunden skal sidde kortvarigt (ca. 3 sekunder), efter at hundeføreren har gjort holdt. Efter en kort pause går hundeføreren tilbage og stiller sig ved hundens højre side. Efter en kort pause kommanderes hunden på plads. Øvelsen er slut efter dommerens ”tak” og når linen er sat på hunden.

Det er herefter tilladt at klappe og rose hunden.

Dæk

             Efter tegn fra dommeren gør hundeføreren klar på det anviste startsted med hunden på plads, fri ved fod. Bedømmelsen starter når hundeføreren står i utvungen stilling, med hænderne ned langs siden. Efter en kort pause kommanderer hundeføreren ”dæk”. Det er ikke tilladt at berøre hunden ved kommandoafgivelse. Når hunden er dækket af, går hundeføreren frem til en anvist markering og stiller sig med front mod hunden. Hvis hunden indtager/vil indtage en anden stilling eller forlader øvelsen, efter at hundeføreren har nået den sidste markering og har vendt sig, er det tilladt at afgive én kommando. Hvis kommando ikke efterkommes, stoppes øvelsen. Hunden skal ligge kortvarigt (ca. 3 sekunder), efter at hundeføreren har gjort holdt. Efter en kort pause går hundeføreren tilbage og stiller sig ved hundens højre side. Efter en kort pause kommanderes hunden på plads. Øvelsen er slut efter dommerens ”tak” og når linen er sat på hunden.

Det er herefter tilladt at klappe og rose hunden.


Mellem øvelserne er det tilladt at bruge belønningsfelt/hundens tæppe til at belønne hunden med leg eller godbidder. Leg og belønning skal foregå i line.


Bemærkninger: Som tegn til dæk bruges højre eller venstre hånd, der føres ind over hundens hoved med håndfladen nedad.

Hundeføreren kan bede dommeren om at blive dirigeret gennem øvelsen, hvis hundeføreren så ikke følger dommerens vejledning, betragtes det som en sekundær fejl.

 

Nyheder

Sponsorer